Ugrás a fő tartalomra

2030 Érd, Ercsi út 4.


+36 23 365 501

Széchenyi 2020

Hírek


2024. okt. 3.
kommunikacio

    Óriási lépés az okleveles technikus képzés irányába

    Együttműködési megállapodást írt alá az Érdi Szakképzési Centrum és a Dunaújvárosi Egyetem, melyben kölcsönösen támogatják egymás beiskolázási törekvéseit, valamint lehetőséget kínálnak a kölcsönös szakmai együttműködés kialakítására. A szerződést az egyetem részéről Dr. András István rektor és Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes, míg a Centrum részéről dr. Mozol Rita főigazgató és Csapó Gábor kancellár írta alá.

    Óriási lépés az okleveles technikus képzés irányába
    Október 2-án délután a Dunaújvárosi Egyetem és az Érdi Szakképzési Centrum írt alá együttműködési megállapodást. A felek az eredményes együttműködés előmozdítása céljából megállapodtak abban, hogy kölcsönösen támogatják egymás beiskolázási törekvéseit, valamint lehetőséget kínálnak a kölcsönös szakmai együttműködés kialakítására.
    A dokumentumot az egyetem részéről Dr. András István rektor és Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes, míg a Centrum részéről dr. Mozol Rita főigazgató és Csapó Gábor kancellár írta alá.
    Az együttműködés legfontosabb pontja gyakorlati jelentőségű. Vagyis a felek összehangolják képzési tartalmaikat a technikumi és az érintett egyetemi szakok közötti átjárhatóság, a magasabb szakmai tartalom szakképzésben történő oktatási lehetőségeinek kialakításával az alábbiak szerint:
    – az Egyetem gépészmérnök BSc és az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium gépész ágazati képzésében,
    – valamint az Egyetem mérnökinformatikus BSc és az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium informatika ágazati képzésében.
    Az együttműködés keretében meghatározásra kerülnek azok a tudáselemek, amelyek megalapozzák az okleveles technikus képzés engedélyeztetését, meghirdetését. E tudástartalmakat a Dunaújvárosi Egyetem lehetőleg 60 kredit értékkel befogadja.
    Az aláírási ceremónián dr. Mozol Rita főigazgató üdvözölte az együttműködés lehetőségét, hiszen az egyetem közreműködésével a szakképzésből érkező diákok a szakmájuk legjobbjaiként kerülhetnek majd a munkaerőpiacra.
    Csapó Gábor kancellár szerint fontos kereteket adni a szakképzés és a felsőoktatás közötti megállapodásnak, de sokkal fontosabb, hogy ma konkrét és kézzelfogható tartalomról sikerült megállapodni. Nagyon hasznos dologról van szó, mert a diákok többletpontokkal tudnak beekerülni az egyetemre, az egyetemi tananyagot rövidebb idő alatt tudják elsajátítani és egy iskolarendszereken átívelő karrier lehetőséget, egy képzési életpálya modellt tudnak biztosítani a jelentkezőknek.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    KZS Liga

    KZS Liga

    13 csapat részvételével az idei tanévben is elindult a KZS LIGA foci bajnokság - Dabason.

    2024. okt. 29.
    kommunikáció
    Különleges történelem óra

    Különleges történelem óra

    A KZS diákjai egy különleges történelem órán vettek részt és nagyon különleges dolgokat csináltak.

    2024. okt. 17.
    kommunikáció
    Tudományos konferencián

    Tudományos konferencián

    Az Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna SZKI Pénzügyi-számviteli ügyintéző, kereskedelmi webáruházi technikus és informatikus tanulóik részt vettek az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának tudományos diákkonferencia workshopján.

    2024. okt. 16.
    kommunikáció


    KIMIKK
    NSZFH tananyagbankSzakképzési, felnőttképzési jogszabályok, dokumentumokTovábbTovábbTovább
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Érdi Szakképzési Centrum

        2030 Érd, Ercsi út 4.

      • Telefon: +36 23 365 501

        E-mail: eszc@erdiszc.hu

        OM azonosító: 203036

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E–001284/2015


      2024Érdi Szakképzési Centrum